Uskoro javna rasprava o strategiji za eUpravu

Bez autora
Nov 25 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je danas da će u decembru početi javna rasprava o strategiji za eUpravu, uz napomenu da će se u narednoj godini raditi i na zakonskoj infrastrukturi za tu oblast.Udovički je na konferenciji "Izazovi i perspektive eUprave u srpskoj državnoj administraciji", u organizaciji MUP-a, precizirala da će se raditi na stvaranju potrebnih registara (građana, zaposlenih, institucija) koji će omogućiti kreiranje pravih i složenih servisa za građane i privredu.

Uskoro javna rasprava o strategiji za eUpravuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je danas da će u decembru početi javna rasprava o strategiji za eUpravu, uz napomenu da će se u narednoj godini raditi i na zakonskoj infrastrukturi za tu oblast.

Udovički je na konferenciji "Izazovi i perspektive eUprave u srpskoj državnoj administraciji", u organizaciji MUP-a, precizirala da će se raditi na stvaranju potrebnih registara (građana, zaposlenih, institucija) koji će omogućiti kreiranje pravih i složenih servisa za građane i privredu.

Cilj je država koja će biti servis građana i privrede i instrument za ubrzanje promena, naglasila je ona, i izrazila zahvalnost donatorima, a naročito Švedskoj, koja je omogućila da se što bolje iskoriste potencijali eUprave.

Udovički je podsetila na to da portal eUprave nudi besplatne usluge uz minimum ulaganja, i navela primer da se više od pola miliona vozila registrovalo preko servisa koji se nalazi na tom portalu.

Prema njenim rečima, MUP je među prvima prepoznao značaj eUprave, pri čemu je svoje servise građanima učinio dostupnim korišćenjem nacionalnog portala eUprava.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kako je istakla, i dalje će ubrzano raditi na podizanju svesti o prednostima korišćenja portala eUprava kako bi građani mogli da sa minimum napora, a sa najviše efikasnosti i transparentnosti, dobiju potrebna dokumenta, navela je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik