Naredne nedelje predlozi izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja

Bez autora
Nov 26 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas prvi sastanak Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i mladih učesnika u saobraćaju, koja će za sedam dana dostaviti predloge za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja. Mihajlović na početku sastanka u Vladi Srbije istakla da je ova radna grupa formirana u okviru Koordinacinog tela Vlade za bezbednost saobraćaja, sa ciljem da se sačuvaju mladi vozači i ostali učesnici u saobraćaju.Mihajlović na početku sastanka u Vladi Srbije istakla da je ova radna grupa formirana u okviru Koordinacinog tela Vlade za bezbednost saobraćaja, sa ciljem da se sačuvaju mladi vozači i ostali učesnici u saobraćaju.

Naredne nedelje predlozi izmena Zakona o bezbednosti saobraćajaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas prvi sastanak Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i mladih učesnika u saobraćaju, koja će za sedam dana dostaviti predloge za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Mihajlović na početku sastanka u Vladi Srbije istakla da je ova radna grupa formirana u okviru Koordinacinog tela Vlade za bezbednost saobraćaja, sa ciljem da se sačuvaju mladi vozači i ostali učesnici u saobraćaju.

Srbija, kako je ukazala, nije jedina zemlja koja ima problem sa mladim vozačima, već se sa tom pojavom suočavaju skoro sve države u svetu.

Ona je objasnila da će se prvi set predloga za izmenu pomenutog zakona odnositi na ograničenja za mlade vozače po pitanju snage motora vozila za vozače starosti do 21 godine.

Mihajlović je najavila da će jedan od noviteta biti i nulta tolerancija po pitanju konzumiranja alkohola jer je to ozbiljan problem mladih vozača, dok će se treći set izmena odnositi na povećanje kazni za mlade i vozače koji voze maloletna lica.

Prema njenim rečima, četvrti set predloga odnosi se na edukaciju vozača, zbog čega su u pomenuto radno telo uključeni i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zamenik predsednika Radne grupe i menadžer Grada Beograda Goran Vesić poručio je da će gradske vlasti sprovesti sve oduke i mere koje budu usvojene, a naročito kada je reč o obrazovanju i edukaciji.

On je ocenio da bi određeni broj časova u školama trebalo posvetiti bezbednosti saobraćaja, uz napomenu da Grad Beograd ima određene fondove koje će nameniti unapređenju bezbednosti saobraćaja.

U sastavu Radne grupe su i predstavnici Saobraćajnog fakulteta, Agencije za bezbednost saobraćaja, Centra mladih Srbije, kao i roditeljskih saveta učenika više beogradskih škola.

Ova radna grupa imaće proširenu ulogu, pa će osim rada na izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja raditi i na pooštravanju pravila i sankcija za ponašanje mladih učesnika u saobraćaju, ali i na prevenciji i edukaciji kako bi se broj saobraćajnih nesreća u kojima mladi stradaju smanjio.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik