"Tojota" sad povlači 57.000 vozila

Bez autora
Nov 27 2014

"Tojota" je najavila povlačenje 57.000 vozila širom sveta radi zamene potencijalno opasnih vazdušnih jastuka, koje je proizvela japanska kompanija "Takata". "Honda" je iz istog razloga, posle pete nezgode u Maleziji, takođe najavila povlačenje jednog broja vozila s tržišta.Počev od 2008, sa svetskog tržišta povučeno je više od 16 miliona vozila zbog rizika od eksplozije vazdušnih jastuka iz kojih bi se po unutrašnjosti kabine razleteli komadi metala. "Tojota" je potvrdila da do sada nije zabeležena nijedna nezgoda s njenim vozilima u vezi s ovim tehničkim nedostatkom.

"Tojota" sad povlači 57.000 vozila"Tojota" je najavila povlačenje 57.000 vozila širom sveta radi zamene potencijalno opasnih vazdušnih jastuka, koje je proizvela japanska kompanija "Takata".

"Honda" je iz istog razloga, posle pete nezgode u Maleziji, takođe najavila povlačenje jednog broja vozila s tržišta.

Počev od 2008, sa svetskog tržišta povučeno je više od 16 miliona vozila zbog rizika od eksplozije vazdušnih jastuka iz kojih bi se po unutrašnjosti kabine razleteli komadi metala.

"Tojota" je potvrdila da do sada nije zabeležena nijedna nezgoda s njenim vozilima u vezi s ovim tehničkim nedostatkom.

Japanski ministar saobraćaja je nedavno rekao da je zbog problematičnih vazdušnih jastuka u Japanu do sada povučeno 2,6 miliona vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik