Pravna sigurnost ulaganja stranih kompanija u Srbiji

Bez autora
Dec 17 2014

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa predsednikom kineske poslovne grupacije „Yihai“ Lindom Vang o pravnoj sigurnosti ulaganja stranih kompanija u Srbiji.Selaković i Vang su tokom sastanka ocenili da će unapređenje odnosa Srbije i Kine biti od velikog značaja za obe zemlje kako u pogledu političkog, tako i na planu ekonomskog partnerstva. Ministar je istakao da Srbija ulaže velike napore na polju vladavine prava, i dodao da je za dobar investicioni ambijent od značaja pravna sigurnost, koja se jedino može postići kroz unapređenje pravne predvidivosti i uspostavljanjem ujednačene sudske prakse.

Pravna sigurnost ulaganja stranih kompanija u SrbijiMinistar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa predsednikom kineske poslovne grupacije „Yihai“ Lindom Vang o pravnoj sigurnosti ulaganja stranih kompanija u Srbiji.

Selaković i Vang su tokom sastanka ocenili da će unapređenje odnosa Srbije i Kine biti od velikog značaja za obe zemlje kako u pogledu političkog, tako i na planu ekonomskog partnerstva.

Ministar je istakao da Srbija ulaže velike napore na polju vladavine prava, i dodao da je za dobar investicioni ambijent od značaja pravna sigurnost, koja se jedino može postići kroz unapređenje pravne predvidivosti i uspostavljanjem ujednačene sudske prakse.

Vang je istakla da Srbija pruža mogućnost za poslovna ulaganja, i izrazila uverenje da će u narednom periodu doći do realizacije projekata poslovne saradnje između kineskih kompanija i Srbije.

U okviru grupacije „Yihai“, koja je osnovana 1989. godine, posluje više firmi koje rade u oblasti građevinarstva, trgovine, prometa nekretnina i obrazovanja.

Ova grupacija je od osnivanja do danas izgradila više od šest miliona kvadratnih metara poslovnog, stambenog i prostora javne namene širom sveta, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik