Poskupljenje asortimana Fabrike duvana Rovinj

Bez autora
Mar 25 2015

U BiH će od 1. aprila poskupjeti dvadesetak vrsta cigareta iz asortimana Fabrike duvana Rovinj, doo Sarajevo, od 10 do 20 feninga po kutiji, potvrđeno je danas Srni u Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH. Ova firma dostavila je UIO krajem februara zahtjev za povećanje cijena.Proizvođači i distributeri cigareta i duvana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duvanskih prerađevina, s tim što u novoj cijeni moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća akciza za ovu godinu i pripadajući PDV.

Poskupljenje asortimana Fabrike duvana RovinjU BiH će od 1. aprila poskupjeti dvadesetak vrsta cigareta iz asortimana Fabrike duvana Rovinj, doo Sarajevo, od 10 do 20 feninga po kutiji, potvrđeno je danas Srni u Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Ova firma dostavila je UIO krajem februara zahtjev za povećanje cijena.

Proizvođači i distributeri cigareta i duvana mogu bilo kada u godini povećati cijenu duvanskih prerađevina, s tim što u novoj cijeni moraju biti ugrađeni svi porezi, kao što su važeća akciza za ovu godinu i pripadajući PDV.

Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom cigareta Fabrike duvana Rovinj, čija se cijena povećava, dužni su popisati zalihe tih cigareta sa stanjem na 1. april i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru UIO.

Razlika akcize utvrđena u popisnim listama mora se uplatiti u roku od sedam dana od popisa zaliha, a cigarete na koje je obračunata i plaćena razlika akciza prodaju se po novim cijenama sve do isteka zaliha, bez obzira što je na njima stara akcizna markica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik