Deutsche Bank: Dobit potonula 50% zbog kazni regulatora

Bez autora
Apr 27 2015

Premda je u prvom tromesečju ostvarila gotovo rekordne prihode, dobit Deutsche Bank pala je 50 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 559 milijona evra, zbog troškova sudskih postupaka i kazni regulatora.Prihodi najveće nemačke banke porasli su u prvom tromesečju 24 posto, na 10,4 milijarde evra, gotovo na rekordni nivo, što se ponajviše zahvaljuje snažnom, 30-postotnom rastu prihoda od investicijskog bankarstva.

Deutsche Bank: Dobit potonula 50% zbog kazni regulatoraPremda je u prvom tromesečju ostvarila gotovo rekordne prihode, dobit Deutsche Bank pala je 50 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 559 milijona evra, zbog troškova sudskih postupaka i kazni regulatora.

Prihodi najveće nemačke banke porasli su u prvom tromesečju 24 posto, na 10,4 milijarde euva, gotovo na rekordni nivo, što se ponajviše zahvaljuje snažnom, 30-postotnom rastu prihoda od investicijskog bankarstva.

Međutim, banka je u rezerve izdvojila 1,5 milijardi evra zbog mogućih troškova sudskih postupaka, nagodbi i regulatornih kazni. Tako je na kraju marta za te potrebe imala ukupne rezerve od oko 4,8 milijardi evra.

Analitičari procenjuju da je Deutsche Bank od 2012. godine platila ukupno više od 9 milijardi evra zbog kazni i nagodbi u sudskim postupcima usled nepropisnog poslovanja. Procenjuju, takođe, da bi ove godine mogla iz istih razloga platiti još oko 4 milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik