Nastavak razgovora sa vazduhoplovnim vlastima Turske‎ o čarter-letovima

Bez autora
May 19 2015

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić izjavio je danas da se nastavljaju razgovori sa predstavnicima civilnih vazduhoplovnih vlasti Turske oko rešavanja problema čarter-letova za tu zemlju, i dodao da očekuje da će to pitanje uskoro biti razrešeno.Ilić je rekao da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva u više navrata kontaktirao tursku stranu, i ponovio uverenje da će poslednji dogovori na temu rešavanja čartera uroditi plodom i da će problemi biti prevaziđeni. On je dodao da je Direktorat uputio pismo civilnim vazduhoplovnim vlastima Turske, tako da se očekuje nastavak razgovora...

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić izjavio je danas da se nastavljaju razgovori sa predstavnicima civilnih vazduhoplovnih vlasti Turske oko rešavanja problema čarter-letova za tu zemlju, i dodao da očekuje da će to pitanje uskoro biti razrešeno.

Ilić je rekao da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva u više navrata kontaktirao tursku stranu, i ponovio uverenje da će poslednji dogovori na temu rešavanja čartera uroditi plodom i da će problemi biti prevaziđeni.

On je dodao da je Direktorat uputio pismo civilnim vazduhoplovnim vlastima Turske, tako da se očekuje nastavak razgovora.

Prema njegovim rečima, postojeća situacija je posledica neuređenosti samih čarter-letova prethodnih godina, kada na našem tržištu nije bilo zainteresovanosti naših avio-prevoznika za tu vrstu prevoza.

Do tada je na našem tržištu nastupao ko je kako želeo. Svi predstavnici stranih avio-kompanija vrlo dobro znaju da postoje određena pravila kako se pristupa ovom tržištu. Što se tiče načina na koji planiramo da prevaziđemo trenutnu situaciju, već su započeti pregovori sa turskom stranom i njihov rezultat će praktično biti rešenje novonastale situacije, poručio je Ilić.

Tada će, kako je naveo, biti jasno definisani uslovi pod kojima će se odvijati čarter-letovi.

Ilić je ocenio i da će kvalitetnijem rešavanju problematike čarter-letova doprineti i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju, o kojima poslanici Skupštine Srbije danas raspravljaju.

On je podsetio na to da se Ministarstvo bavi vazduhoplovnom strategijom i politikom i da će uvek biti podrška Direktoratu u donošenju odluka i dozvola, pružajući mu potrebna mišljenja onda kada ih zatraži.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik