EU: Hiljadu milijardi evra za jedinstveno energetsko tržište

Bez autora
Jun 01 2015

Za stvaranje jedinstvenog unutrašnjeg energetskog tržišta Evropske unije potrebno je oko bilion (hiljadu milijardi) evra investicija do 2020. godine, ali u EU, kao i ranije, nedostaje investicija, rekao je evropski komesar za energetiku Migel Arias Kanjete.Jasno je da je potrebno mnogo investicija u narednim godinama. Ranije smo ocenjivali da je neophodno oko bilion evra do 2020. godine. U suštini, jedna od najvećih prepreka za stvaranje istinski integrisanog tržišta je, kao i pre, nedostatak investicija koje bi povezale pojedinačna tržišta energije zemalja EU, rekao je Kanjete...

Za stvaranje jedinstvenog unutrašnjeg energetskog tržišta Evropske unije potrebno je oko bilion (hiljadu milijardi) evra investicija do 2020. godine, ali u EU, kao i ranije, nedostaje investicija, rekao je evropski komesar za energetiku Migel Arias Kanjete.

"Jasno je da je potrebno mnogo investicija u narednim godinama. Ranije smo ocenjivali da je neophodno oko bilion evra do 2020. godine. U suštini, jedna od najvećih prepreka za stvaranje istinski integrisanog tržišta je, kao i pre, nedostatak investicija koje bi povezale pojedinačna tržišta energije zemalja EU", rekao je Kanjete.

On je, na konferenciji u Berlinu, potvrdio da će EK podržavati finansiranje projekata međusobnog povezivanja kapaciteta za prenos energije unutar EU, prenele su Ria novosti.

"Ali, svi znamo da državni resursi sami neće moći da zatvore taj jaz - nedostatak investicija. Neophodno je da privučemo privatne investicije kroz državnu podršku", ukazao je evropski komesar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik