“Ferari” na mukama

Bez autora
Aug 02 2015

Italijanski proizvođač sportskih automobila “Ferari” povukao je 2.600 automobila u svetu zbog problema sa vazdušnim jastucima japanske kompanije “Takata”. Sumnjamo na mogući defekt u proizvodnji vazdušnih jastuka koji se nalaze u oko 2.600 automobila.Američka nacionalna administracija za bezbednost auto-puteva saopštila je da je više od 800 automobila povučeno u Severnoj Americi. Deo vazdušnih jastuka na strani vozača, usled grešaka u proizvodnji, može da izazove otvaranje jastuka uz rotiranje, što nosi veliki rizik od povrede, navodi “Ferari”.

“Ferari” na mukamaItalijanski proizvođač sportskih automobila “Ferari” povukao je 2.600 automobila u svetu zbog problema sa vazdušnim jastucima japanske kompanije “Takata”.

- Sumnjamo na mogući defekt u proizvodnji vazdušnih jastuka koji se nalaze u oko 2.600 automobila - rekao je portparol kompanije za agenciju Frans pres.

Američka nacionalna administracija za bezbednost auto-puteva saopštila je da je više od 800 automobila povučeno u Severnoj Americi.

Deo vazdušnih jastuka na strani vozača, usled grešaka u proizvodnji, može da izazove otvaranje jastuka uz rotiranje, što nosi veliki rizik od povrede, navodi “Ferari”, dodajući da taj defekt nije povezan sa opozivima automobila drugih kompanija u vezi sa vazdušnim jastucima “Takate”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik