Srbija potpuno energetski stabilna

Bez autora
Jan 10 2016

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije istakao je da je energetska situacija u našoj zemlji potpuno stabilna, što znači da je proizvodnja električne energije pouzdana i da se uredno vrši snabdevanje gasom. On je, nakon obilaska podzemnog skladišta gasa Banatski dvor, preneo da je u tom skladištu trenutno uskladišteno približno 420 miliona kubnih metara gasa, što obezbeđuje apsolutnu energetsku bezbednost Srbije kada je snabdevanje tim energentom u pitanju. On je podsetio na to da je proteklih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa.

Srbija potpuno energetski stabilnaMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić istakao je danas da je energetska situacija u našoj zemlji potpuno stabilna, što znači da je proizvodnja električne energije pouzdana i da se uredno vrši snabdevanje gasom.

Antić je, nakon obilaska podzemnog skladišta gasa Banatski dvor, preneo da je u tom skladištu trenutno uskladišteno približno 420 miliona kubnih metara gasa, što obezbeđuje apsolutnu energetsku bezbednost Srbije kada je snabdevanje tim energentom u pitanju.

On je podsetio na to da je proteklih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa.

Ministar je, ističući da je tokom zimske sezone smanjen i broj kvarova kada je reč o isporukama struje, naglasio da su se kompanije koje se bave prenosom i distribucijom električne energije dobro pripremile za sezonu, s obzirom na to da je broj potrošača bez struje daleko manji nego prethodnih godina.

Antić je iskazao zahvalnost monterima iz javih preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i "Elektromreže Srbije" koji, kako je naglasio, rešavaju sve probleme kako bi snabdevanje električnom energijom bilo nesmetano.

Jedini problem trenutno postoji u delu opštine Knjaževac, koji će u toku dana biti otklonjen, poručio je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik