Topli obrok i regres se vraćaju u javni sektor

Bez autora
Feb 07 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave izjavila je da su članovi Socijalno-ekonomskog saveta na današnjoj sednici postigli dogovor o do sada spornim članovima u Nacrtu zakona o sistemu plata u javnom sektoru.Ona je istakla da prava zaposlenih u javnom sektoru neće biti umanjena ovim zakonom, već će u nekim segmentima biti i uvećana. Ona je rekla da bi Vlada trebalo da usvoji pomenuti nacrt zakona na prvoj narednoj sednici, a odmah nakon toga, verovatno već sledeće nedelje, predlog zakona biće upućen u Skupštinu Srbije.

Zakon o platama u javnom sektoru uskoro pred poslanicimaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da su članovi Socijalno-ekonomskog saveta na današnjoj sednici postigli dogovor o do sada spornim članovima u Nacrtu zakona o sistemu plata u javnom sektoru.

Udovički je, na konferenciji za novinare, nakon vanredne sednice Socijalno-ekonomskog saveta, istakla da prava zaposlenih u javnom sektoru neće biti umanjena ovim zakonom, već će u nekim segmentima biti i uvećana.

Ona je rekla da bi Vlada trebalo da usvoji pomenuti nacrt zakona na prvoj narednoj sednici, a odmah nakon toga, verovatno već sledeće nedelje, predlog zakona biće upućen u Skupštinu Srbije.

Udovički je ukazala na to da je na današnjoj sednici postignut dogovor o tome kako će se u narednom periodu urediti odnos zarada u javnom sektoru, koji pokriva više od 500.000 zaposlenih u državnoj upravi, javnim službama i drugim organima, ali bez javnih preduzeća.

Kada je reč o regresu i toplom obroku, dogovoreno je da se oni iskazuju posebno, a ne u koeficijentu, u skladu sa mogućnostima budžeta u budućnosti, objasnila je ona.

Jedina tačka dnevnog reda vanredne sednice Socijalno-ekonomskog saveta, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, bila je Nacrt zakona o sistemu plata u javnom sektoru.

Na sednici su, osim članova Kolegijuma Saveta, učestvovali i potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, ministar kulture i i informisanja Ivan Tasovac i ministar pravde Nikola Selaković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik