Mere za dalji napredak Srbije na "Duing biznis listi"

Bez autora
Feb 11 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da je cilj i zadatak Vlade da naša zemlja bude među prvih 30 zemalja na "Duing biznis listi" Svetske banke o uslovima poslovanja.Ona je na sednici zajedničke radne grupe čiji je zadatak da definiše konkretne mere za unapređenje pozicije Srbije na ovoj listi, istakla da je u prethodnih godinu dana urađen značajan posao, što potvrđuje i napredak naše zemlje za 32 mesta. Ocenila je da taj napredak nije dovoljan, i ponovila da je zadatak da se učini sve kako bi Srbija u narednom izveštaju bila u prvih 30 zemalja na toj listi.

Mere za dalji napredak Srbije na "Duing biznis listi"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj i zadatak Vlade da naša zemlja bude među prvih 30 zemalja na "Duing biznis listi" Svetske banke o uslovima poslovanja.

Mihajlović je na sednici zajedničke radne grupe čiji je zadatak da definiše konkretne mere za unapređenje pozicije Srbije na ovoj listi, istakla da je u prethodnih godinu dana urađen značajan posao, što potvrđuje i napredak naše zemlje za 32 mesta.

Ona je ocenila da taj napredak nije dovoljan, i ponovila da je zadatak da se učini sve kako bi Srbija u narednom izveštaju bila u prvih 30 zemalja na toj listi.

Na današnjoj sednici postignut je dogovor o planu aktivnosti u cilju efikasnog sprovođenja programa iz Akcionog plana, kao i o proširenju ovlašćenja, tako da će se u narednom periodu ova grupa baviti i konkretnim merama za unapređenje pozicije Srbije u izveštaju o globalnoj konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma.

Mihajlović je najavila da će biti formiran implementacioni tim, koji će imati zadatak da definiše precizne mere potrebne za unapređenje položaja Srbije i u ovom izveštaju.

Ona je izvestila članove zajedničke grupe o tome da je važno da se sva ministarstva uključe i pruže doprinos ostvarivanju ovog cilja, i podsetila na uspeh koji je postignut u oblasti izdavanja građevinskih dozvola.

Uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola biće značajno unapređen privredni ambijent Srbije, kao i njena pozicija na listi Svetske banke za uslove poslovanja, poručila je potpredsednik Vlade.

Na sednici zajedničke grupe predstavljeni su novi članovi – ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić i bivši ministar unutrašnjih poslova i javne administracije u Vladi Slovenije Gregor Virant.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik