Informatički gigant otpušta 5.500 zaposlenih

Bez autora
Aug 21 2016

Američka informatička kompanija Sisko najavila je da će otpustiti 5.500 zaposlenih, odnosno do sedam odsto svoje radne snage u svetu. Ova kompanija prebacuje fokus sa mrežnog hardvera na softver i usluge.Plan o ukidanju radnih mesta je predstavljen posle objavljivanja poslovnog izveštaja kompanije, koji je pokazao rast godišnjeg profita na 10,7 milijardi dolara, što je za 20 odsto više u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu, dok su prihodi porasli za tri odsto na godišnjem nivou, na 48,7 milijardi dolara.

Informatički gigant otpušta 5.500 zaposlenihAmerička informatička kompanija Sisko najavila je da će otpustiti 5.500 zaposlenih, odnosno do sedam odsto svoje radne snage u svetu. Ova kompanija prebacuje fokus sa mrežnog hardvera na softver i usluge.

Plan o ukidanju radnih mesta je predstavljen posle objavljivanja poslovnog izveštaja kompanije, koji je pokazao rast godišnjeg profita na 10,7 milijardi dolara, što je za 20 odsto više u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu, dok su prihodi porasli za tri odsto na godišnjem nivou, na 48,7 milijardi dolara, prenosi agencija Frans pres.

"Naročito sam zadovoljan našim poslovanjem u prioritetnim oblastima poput bezbednosti, centra za obradu podataka, saradnje, usluga, kao i našim celokupnim poslovanjem", izjavio je generalni direktor Siska, Čak Robins.

"Cilj korporativnog restrukturiranja je smanjenje troškova u područjima sa nižim rastom i prebacivanje sredstava u Siskove prioritetne oblasti kao što su bezbednost, računarstvo u oblaku, centri za obradu podataka i internet stvari", dodao je Robins.

Proces otpuštanja će biti pokrenut u ovom kvartalu, saopšteno je iz kompanije, koja je suočena sa padom prodaje tradicionalnih proizvoda kao što su ruteri za telekomunikacione mreže zbog čega želi da se preorijentiše na brzo rastuće sektore, navodi AFP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik