Otvoren 49. sajam turizma u Novom Sadu

Bez autora
Sep 29 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ukazao je danas, otvarajući 49. međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, na važnost optimalnog korišćenja turističkih potencijala naše zemlje.Ljajić je istovremeno istakao da novosadski sajam turizma postaje ozbiljna manifestacija, izrazivši uverenje da će ona u budućnosti biti sve bolja i uspešnija. On je upozorio na to da u Vojvodini iskorišćenost turističkih potencijala nije na zadovoljavajućem nivou, ali i ocenio da postoji veliki prostor za napredak na tom planu.

Otvoren 49. sajam turizma u Novom SaduPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ukazao je danas, otvarajući 49. međunarodni sajam turizma u Novom Sadu, na važnost optimalnog korišćenja turističkih potencijala naše zemlje.

Ljajić je istovremeno istakao da novosadski sajam turizma postaje ozbiljna manifestacija, izrazivši uverenje da će ona u budućnosti biti sve bolja i uspešnija.

On je upozorio na to da u Vojvodini iskorišćenost turističkih potencijala nije na zadovoljavajućem nivou, ali i ocenio da postoji veliki prostor za napredak na tom planu.

Turiste privlači nekoliko banja u Vojvodini, ali to nije dovoljno. Podatak da Novi Sad i Suboticu poseti 40 odsto od ukupnog broja turista koji dođu u Vojvodinu najbolji je pokazatelj da mogućnosti nisu iskorišćene na pravi način, ukazao je potpredsednik Vlade.

Govoreći o saradnji u oblasti turizma između Srbije i Crne Gore, koja je drugu godinu zaredom zemlja partner Sajma turizma u Novom Sadu, Ljajić je podsetio na to da dve zemlje često zajedno nastupaju na sajmovima u inostranstvu.

Postoji puno prilika da naše turističke proizvode zajednički promovišemo u svetu, rekao je on, dodavši da odlazak što većeg broja turista iz Srbije u Crnu Goru znači i povećanje izvoza srpskih proizvoda na crnogorsko tržište.

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović rekao je da je saradnja Crne Gore i Srbije u oblasti turizma u usponu i da su odnosi dveju zemalja izvanredni i na mnogo većem nivou nego pre nekoliko godina.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da se na Sajmu turizma u Novom Sadu predstavlja bogata ponuda turističkih destinacija iz regiona, a da šarolikosti ponude posebno doprinose domaće turističke organizacije.

Odmah po otvaranju sajma, koji će trajati do 1. oktobra, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore potpisan je sporazum o saradnji odbora za turizam privrednih komora Srbije i Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik