Kadrovsko jačanje službi za ozakonjenje objekata

Bez autora
Nov 30 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će resorno ministarstvo omogućiti svim opštinama u Srbiji da na određeno vreme angažuju ukupno 1.046 ljudi, koji će raditi na poslovima ozakonjenja objekata.Mihajlović je na konferenciji za novinare povodom godinu dana od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata istakla da će taj proces biti završen do kraja mandata ove vlade, odnosno za tri godine.

Kadrovsko jačanje službi za ozakonjenje objekataPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će resorno ministarstvo omogućiti svim opštinama u Srbiji da na određeno vreme angažuju ukupno 1.046 ljudi, koji će raditi na poslovima ozakonjenja objekata.

Mihajlović je na konferenciji za novinare povodom godinu dana od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata istakla da će taj proces biti završen do kraja mandata ove vlade, odnosno za tri godine.

Ona je iznela podatak da je na današnji dan popisano 364.400 nelegalno izgrađenih objekata, kao i da je do sada ozakonjeno 37.850 objekata.

Iako to nekome može da izgleda malo, to je više nego što je urađeno po svim drugim zakonima o legalizaciji, dodala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u Srbiji ima više od 1,6 miliona nelegalnih objekata, od čega je približno 85 odsto porodičnih kuća i stanova, pri čemu u procesu ozakonjenja prioritet imaju upravo porodični objekti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik