S&P potvrdio kreditni rejting BiH, izgledi stabilni

Bez autora
Mar 12 2017

Standard & Poor's potvrdio je kreditni rejting Bosni i Hercegovini 'B/B' sa stabilnim izgledima, navodi se u izvještaju ove agencije objavljenom 10. marta.Uprkos kašnjenju završetka prve revizije proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, očekujemo da će Bosna i Hercegovina i dalje ispunjavati uvjete iz trenutnog aranžmana, iako s povremenim znatnim pomacima za vrijeme njegova trajanja, navode, između ostalog, analitičari Standard & Poor's-a.

S&P potvrdio kreditni rejting BiH, izgledi stabilniStandard & Poor's potvrdio je kreditni rejting Bosni i Hercegovini 'B/B' sa stabilnim izgledima, navodi se u izvještaju ove agencije objavljenom 10. marta.

- Uprkos kašnjenju završetka prve revizije proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, očekujemo da će Bosna i Hercegovina i dalje ispunjavati uvjete iz trenutnog aranžmana, iako s povremenim znatnim pomacima za vrijeme njegova trajanja, navode, između ostalog, analitičari Standard & Poor's-a.

Druga važna agencija koja ocjenjuje suvereni kreditni rejting BiH Moodys' je posljednji put dala našoj zemlji ocjenu B3 sa stabilnim izgledima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik