"Uzmi račun i pobedi" daje rezultate u borbi protiv sive ekonomije

Bez autora
Mar 23 2017

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da fiskalna lutrija nije nešto što je smišljeno u jednom danu, već je na tome radila čitava Vlada, privreda i svi građani, kojima je iskazala posebnu zahvalnost.Brnabić je na konferenciji za novinare, predstavljajući prvu analizu Poreske uprave o efektima edukativne kampanje i nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", istakla da će do kraja marta približno 40 odsto građana uzeti učešće u fiskalnoj nagradnoj igri.

"Uzmi račun i pobedi" daje rezultate u borbi protiv sive ekonomijeMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da fiskalna lutrija nije nešto što je smišljeno u jednom danu, već je na tome radila čitava Vlada, privreda i svi građani, kojima je iskazala posebnu zahvalnost.

Brnabić je na konferenciji za novinare, predstavljajući prvu analizu Poreske uprave o efektima edukativne kampanje i nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", istakla da će do kraja marta približno 40 odsto građana uzeti učešće u fiskalnoj nagradnoj igri.

Ona je naglasila da Republika Srbija dnevno gubi više od osam miliona evra u tokovima sive ekonomije, i ponovila da je borba protiv sive ekonomije jedan od prioriteta.

Prema njenim rečima, u nagradnu igru je uloženo mnogo, i to ne samo u nagradni fond, već i kada je reč o vremenu, energiji, volji i dobrim namerama, a sve u cilju borbe sa ogromnim problemom sive ekonomije.

Veoma sam ponosna na uspeh i zahvaljujem se svim građanima na tome što su se odazvali. Kada se na jednom mestu nađu privreda, Vlada i građani, postižu se izvanredni rezultati, naglasila je Brnabić.

Takođe, ona je istakla važnost odluke premijera Aleksandra Vučića da fond nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" bude veći od predviđenog.

Brnabić je najavila da će u maju biti proglašene najbolje lokalne samouprave koje su pojačale svoju fiskalnu disciplinu, dodavši da će u junu posetiti pobedničke lokalne samouprave da se vidi šta građani žele da dobiju, nakon čega će biti predstavljeni konačni rezultati i efekti nagradne igre.

Direktor Poreske uprave Dragana Marković rekla je da, na osnovu izvršene analize, može da se konstatuje da se cilj nagradne igre postiže, jer se jasno vidi odlučnost građana da uzimaju fiskalni račun za sve proizvode i usluge.

Marković je navela da je, prema podacima Poreske uprave, ukupno utvrđeni promet preko fiskalnih kasa u januaru 2017. godine bio 160 milijardi dinara, a u januaru 2016. godine zabeleženo je 152 milijarde dinara, što znači da je evidentirani promet veći za 5,2 odsto, odnosno za osam milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik