Fed naložio Dojče banci da plati kaznu od 150 miliona dolara

Bez autora
Apr 24 2017

Američke Federalne rezerve (Fed) naložile su nemačkom bankarskom gigantu, Dojče banci, da plati više od 150 miliona dolara novčane kazne zbog loše prakse u deviznom poslovanju i slabe kontrole.Američka jedinica Dojče banke mora da plati 136,9 miliona dolara na ime "rizičnog i neodgovornog postupanja" na deviznim tržištima, saopštio je Fed, koji reguliše rad bankarskog sektora u SAD. Kompanija "nije uspela da otkrije i pozabavi se time što su njeni trgovci koristili prostor za elektronsko četovanje da bi komunicirali s konkurentima o njihovim trgovinskim pozicijama", navela je američka centralna banka.

Fed naložio Dojče banci da plati kaznu od 150 miliona dolaraAmeričke Federalne rezerve (Fed) naložile su nemačkom bankarskom gigantu, Dojče banci, da plati više od 150 miliona dolara novčane kazne zbog loše prakse u deviznom poslovanju i slabe kontrole.

Američka jedinica Dojče banke mora da plati 136,9 miliona dolara na ime "rizičnog i neodgovornog postupanja" na deviznim tržištima, saopštio je Fed, koji reguliše rad bankarskog sektora u SAD, izveštava agencija Frans pres.

Kompanija "nije uspela da otkrije i pozabavi se time što su njeni trgovci koristili prostor za elektronsko četovanje da bi komunicirali s konkurentima o njihovim trgovinskim pozicijama", navela je američka centralna banka.

Fed je takođe izrekao novčanu kaznu Dojče banci u iznosu od 19,7 miliona dolara zato što se u poslovanju nije pridržavala Vokerovog pravila, koje zabranjuje bankama određene vrste ulaganja sa vlastitih računa.

Dojče banci, najvećoj u Nemačkoj, Fed je naredio da poboljša nadzor i kontrole koje se odnose na trgovanje valutama i na Vokerovo pravilo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik