Javni poziv radnicima da prijave rad 'na crno'

Bez autora
Apr 25 2017

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve radnike koji rade 'na crno' da o tome obavijeste Poreznu upravu.Porezna uprava će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Javni poziv radnicima da prijave rad 'na crno'Porezna uprava Federacije BiH poziva sve radnike koji rade 'na crno' da o tome obavijeste Poreznu upravu.

Porezna uprava će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

- Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zagarantovana prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na penzijsko-invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa - navodi se u saopćenju.

Iz Porezne uprave FBiH pozivaju radnike, a posebno mlade, da budu partner Poreznoj upravi, učine korak i pomognu sebi, te na taj način daju mogućnost i drugima da im pomognu.

- Ovo je vaša domovina i u njoj trebate ostati i biti sretni, a nikako obespravljeni, poniženi i eksploatisani. Ne dozvolite da vaša prava i sreću umanjuju oni koji vas ne prijavljuju i ne plaćaju poreze i doprinose varajući tako i vas i državu, a istovremeno uvećavaju svoje bogatstvo. Porezi i doprinosi su i vaš novac - ističe se u saopćenju.

Iz Porezne uprave FBiH napominju da će svaka prijava uživati punu diskreciju, te da se prijave mogu dostaviti anonimno putem: e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik