Centar za uništavanje municije u Kragujevcu

Direktor Tehničkog remontnog zavoda (TRZ) Kragujevac Boško Dimitrijević izjavio je da taj zavod u budućnosti treba da postane regionalni centar za demilitarizaciju viškova municije. U poslovnoj strategiji predvideli su da u budućnosti postanu regionalni centar za demilitarizaciju viškova municije iz zemalja u okruženju. U TRZ je pre pet godina uništeno 1.350.000 protivpešadisjkih mina, a vrednost tog posla koji su realizovali Ministarstvo odbrane i NATO bila ja je 1,7 miliona evra. Sada se u TRZ, koji se skoro 160 godina bavi kontrolom i reparacijom municije i eksploziva, uništavaju velike količina municije i eksploziva prikupljenih u regionu. Pored toga, njihova je misija da buu oslonac sistema odbrane u tehničkom i generalnom održavanju ubojnih sredstava. To znači da svu municiju, koja se nalazi u sistemu odbrane pregledaju i revitalizuju po najvišim standardima i nakon toga je vrate u sistem odbrane.

Centar za uništavanje municije u KragujevcuDirektor Tehničkog remontnog zavoda (TRZ) Kragujevac Boško Dimitrijević izjavio je da taj zavod u budućnosti treba da postane regionalni centar za demilitarizaciju viškova municije.

Mi smo u našoj poslovnoj strategiji predvideli da u budućnosti postanemo regionalni centar za demilitarizaciju viškova municije iz zemalja u okruženju, rekao je Dimitrijević radio televiziji Kragujevac.

U TRZ je pre pet godina uništeno 1.350.000 protivpešadisjkih mina, a vrednost tog posla koji su realizovali Ministarstvo odbrane i NATO bila ja je 1,7 miliona evra.

Dimitrijević je naveo da se sada u TRZ, koji se skoro 160 godina bavi kontrolom i reparacijom municije i eksploziva, uništavaju velike količina municije i eksploziva prikupljenih u regionu.

Pored toga, naša je misija da budemo oslonac sistema odbrane u tehničkom i generalnom održavanju ubojnih sredstava. To znači da svu municiju, koja se nalazi u sistemu odbrane pregledamo i revitalizujemo po najvišim standardima i nakon toga je vratimo u sistem odbrane, rekao je Dimitrijević.

Tehnički remontni zavod Kragujevac dobio je nedavno nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta u kategoriji velikih preduzeća, koju dodeljuje Privredna komora Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik