Kopaonik u senci Alpa

Bez autora
Nov 16 2011

I ove godine su strana zimovališta, zbog povoljnijih ponuda i boljih sadržaja, traženija od domaćih. Iako računica pokazuje da je za odmor tročlane porodice u hotelu potrebno i više od 1.000 evra, interesovanje za zimovanja nije ništa manje nego prethodnih godina. Najtraženija odredišta su Austrija i njeni Alpi, koji će i ove zime, po svemu sudeći, potući naš Kopaonik i ostala zimovališta. U turističkim agencijama kažu da su i interesovanja putnika i top-destinacije za sada iste kao i protekle sezone. Najviše se prodaju aranžmani za Austriju. Ta zemlja ima najbolja skijališta, najbolje staze i odlične hotele. Jeftinija je od Italije, često i od Kopaonika, a do tamo se i brzo stiže. Austrija je prošle godine bila najtraženija destinacija, a najverovatnije će biti i ove, jer su je mnogi otkrili tek protekle sezone. Iako je sama cena zimovanja u Bugarskoj nešto niža, sve ono što Austrija nudi daleko je ispred Bugarske, a na odlazak na skijanje kriza, za sada, ne utiče.

Kopaonik u senci AlpaI ove godine su strana zimovališta, zbog povoljnijih ponuda i boljih sadržaja, traženija od domaćih, kažu u našim vodećim turističkim agencijama.

Iako računica pokazuje da je za odmor tročlane porodice u hotelu potrebno i više od 1.000 evra, interesovanje za zimovanja nije ništa manje nego prethodnih godina. Najtraženija odredišta su Austrija i njeni Alpi, koji će i ove zime, po svemu sudeći, potući naš Kopaonik i ostala zimovališta. U turističkim agencijama kažu da su i interesovanja putnika i top-destinacije za sada iste kao i protekle sezone.

– Najviše se prodaju aranžmani za Austriju. Ta zemlja ima najbolja skijališta, najbolje staze i odlične hotele. Jeftinija je od Italije, često i od Kopaonika, a do tamo se i brzo stiže. Austrija je prošle godine bila najtraženija destinacija, a najverovatnije će biti i ove, jer su je mnogi otkrili tek protekle sezone. Iako je sama cena zimovanja u Bugarskoj nešto niža, sve ono što Austrija nudi daleko je ispred Bugarske – kaže Mirjana Radojević iz agencije „Big blu”, dodajući da na odlazak na skijanje kriza, za sada, ne utiče.

– Kriza nije mnogo uticala na zimovanje, jer tu ide specifičan sloj ljudi. Oni koji vole skijanje idu bez obzira na krizu. U turizmu se kriza najviše osetila u jesenjim putovanjima i obilascima velikih gradova, pa se sada biraju najjeftiniji aranžmani i odlazak do Budimpešte na dan, dva. Mislim da će besparica uzrokovati i smanjenje odlaska na dočeke Nove godine po evropskim prestonicama – zaključuje Radojevićeva.

I u drugim velikim agencijama uviđaju isti trend – Alpi su traženiji od Kopaonika.

– Austrija je već godinama najtraženije odredište za zimovanja. Ima najpoznatije skijaške centre, a mi u ponudi imamo preko 100 hotela u 16 regija. Austrija je popularna i zbog povoljnih cena i dobre ponude, a nudi i zanimljive sadržaje onima koji nisu skijaši, jer su u blizini skijališta uvek mali, lepi gradovi. Na drugom mestu je Kopaonik, koji ima posebnu klijentelu i uvek se brzo proda. A po traženosti sledi Bugarska, pa Slovenija – kaže Danijela Pušara, iz agencije „Kontiki”.

Zašto je tako, najbolje pokazuje pregled cenovnika, budući da je prosečna cena sedmodnevnog aranžmana na Kopaoniku i dalje viša nego u pojedinim mestima u Austriji ili Bugarskoj. Ipak, i na Kopaoniku je moguće pronaći povoljniji smeštaj, pa je u ponudi i najam apartmana bez hrane od po 70 evra za tri dana.U kompaniji „MK mauntin rizort” kažu da su odlučili da zadrže prošlogodišnje promotivne cene smeštaja i nude gostima akcije za određene periode boravka u toku zimske sezone.

–Ski-sezona će početi simbolično, drugim po redu „Ski-openingom”, koji će biti održan od osmog do 11. decembra. Cena paketa za četiri dana, odnosno tri noćenja na bazi polupansiona i dvodnevnim gratis ski-pasom, iznosi 145 evra u dvokrevetnoj sobi u hotelu „Anđela”, dok je za isti paket u hotelu „Grand”potrebno izdvojiti 165 evra – objasnili su, dodajući i da je u hotelu „Grand” ovih dana završena i rekonstrukcija jednog dela smeštajnih kapaciteta.

– Cena aranžmana za doček Nove godine u „Grandu”, koji uključuje svečanu večeru i muzički program, kreće se od 130 evra, sa popustima za decu do 12 godina – rekli su u kompaniji „MK mauntin rezort”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik