Počeo sajam nameštaja

Bez autora
Nov 14 2011

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarastva i vodoprivrede Dušan Petrović danas je na Beogradskom sajmu otvorio 49. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodnu izložbu mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.Na ovogodišnjem Sajmu nameštaja učestvuje oko 500 izlagača iz zemlje i inostranstva koji predstavljaju najnovije trendove u oblasti proizvodnje, dizajna i marketinga. Među inostranim izlagačima su kompanije iz Slovenije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Nemačke, Grčke, Poljske, Češke, Rumunije i Danske.

Počeo sajam nameštajaMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarastva i vodoprivrede Dušan Petrović danas je na Beogradskom sajmu otvorio 49. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodnu izložbu mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

Na ovogodišnjem Sajmu nameštaja učestvuje oko 500 izlagača iz zemlje i inostranstva koji predstavljaju najnovije trendove u oblasti proizvodnje, dizajna i marketinga. Među inostranim izlagačima su kompanije iz Slovenije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Nemačke, Grčke, Poljske, Češke, Rumunije i Danske.

Poseban akcenat stavljen je na domaći nameštaj i promociju ovogodišnje ponude, planova za naredni period i kooperacije sa inostranim partnerima.

Sajam, čiji je slogan “Vidim ti nameštaj”, trajaće do 20. novembra.

Prilikom otvaranja ministar Petrović je rekao da je industrija nameštaja Srbije za devet meseci ove godine ostvarila izvoz vredan 152 miliona evra, što je za 20 posto više nego u istom periodu prošle godine. Takođe, ministar je istakao da je ova važna privredna grana pokazala veliku vitalnost i sposobnost i pored ekonomske krize i teškoća sa kojima se suočava. U ovom sektoru posluje 650 preduzeća koja zapošljavaju više od 14.300 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik