Zeleno svjetlo za Brodosplit!

Bez autora
Feb 27 2011

Program restrukturiranja Brodosplita u skladu je sa standardima Europske unije na području državnih potpora. Hrvatske vlasti i samoborska tvornica DIV stoga mogu krenuti u realizaciju poslovnih planova za nastavak gradnje brodova u splitskom brodogradilištu i u Brodogradilištu specijalnih objekata. Neslužbeno se doznaje da je tom odlukom istodobno skinuta zabrana ugovaranja novih poslova u najvećem hrvatskom brodogradilištu. U Europskoj komisije zasad ne žele precizirati u kojoj su etapi provjere planova restrukturiranja i privatizacije za ostala brodogradilišta, no očekuje se da će konačna odluka o njihovoj sudbini biti poznata najkasnije u travnju. Ovo je za nas velika vijest jer usvajanje programa restrukturiranja Brodosplita znači opstanak tog poduzeća i spas za njegovih radnike.

Zeleno svjetlo za Brodosplit!Program restrukturiranja Brodosplita u skladu je sa standardima Europske unije na području državnih potpora.

Hrvatske vlasti i samoborska tvornica DIV stoga mogu krenuti u realizaciju poslovnih planova za nastavak gradnje brodova u splitskom brodogradilištu i u Brodogradilištu specijalnih objekata. To je povjerenik Europske komisije za tržišno natjecanje Almunia danas potvrdio ministru gospodarstva Đuri Popijaču.

Neslužbeno se doznaje da je tom odlukom istodobno skinuta zabrana ugovaranja novih poslova u najvećem hrvatskom brodogradilištu.

U Europskoj komisije zasad ne žele precizirati u kojoj su etapi provjere planova restrukturiranja i privatizacije za ostala brodogradilišta, no očekuje se da će konačna odluka o njihovoj sudbini biti poznata najkasnije u travnju.

Ovo je za nas velika vijest jer usvajanje programa restrukturiranja Brodosplita znači opstanak tog poduzeća i spas za njegovih radnike, rekao je predstavnik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić.

Prihvaćanje planova za brodogradilišta uvjet je za završetak pristupnih pregovora između Unije i Hrvatske na području tržišnog natjecanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik