Crobex oslabio drugu godinu zaredom

Bez autora
Jan 04 2016

Index Crobex završio je 2015. na 1.689 bodova, što je 3,2 posto manje nego lani. To znači da je oslabio drugu godinu zaredom. Unatoč tomu, sektorski indeks Crobex-industrija, u čijem je sastavu i Ina, ojačao je lani 6 posto. Najveći pad među sektorskim indeksima zabilježio je, pak, Crobex-transport, gotovo 30 posto, što je posljedica pada cijena brodarskih kompanija. Najveći dobitnik među sektorskim indeksima bio je Crobex-turist, s rastom od oko 24 posto, zahvaljujući rekordnoj turističkoj sezoni. Stručnjaci upozoravaju da oporavak na inozemnim burzama traje od 2009., dok kod nas i dalje izostaje.

Index Crobex završio je 2015. na 1.689 bodova, što je 3,2 posto manje nego lani. To znači da je oslabio drugu godinu zaredom.

Unatoč tomu, sektorski indeks Crobex-industrija, u čijem je sastavu i Ina, ojačao je lani 6 posto. Najveći pad među sektorskim indeksima zabilježio je, pak, Crobex-transport, gotovo 30 posto, što je posljedica pada cijena brodarskih kompanija.

Najveći dobitnik među sektorskim indeksima bio je Crobex-turist, s rastom od oko 24 posto, zahvaljujući rekordnoj turističkoj sezoni. Stručnjaci upozoravaju da oporavak na inozemnim burzama traje od 2009., dok kod nas i dalje izostaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik