Dionice Podravke na najvišoj razini od 2009.

Bez autora
Sep 30 2019

U četvrtak je cijena Podravke došla do 498 kuna, što je najveća razina u posljednjih deset godina, a od 17. rujna, kada je cijena bila 410 kuna, ostvaren je ukupni promet dionicom od 17 milijuna kuna. Pritom je cijena u četvrtak u odnosu na prethodni dan porasla za 5,6 posto, protrgovano je sa 12.151 dionica, uz dnevni promet od gotovo šest milijuna kuna. U petak je cijena blago pala, na zaključnih 486 kuna. Burzovni analitičari ističu kako je moguće da se dio novca "zarađen" na prodaji Kraševih dionica prelio na Podravku, ali i da se bliži vrijeme objave rezultata poslovanja kompanija u drugom tromjesečju, pa da i to može biti razlog zauzimanja "optimističkih" pozicija.

Dionice Podravke na najvišoj razini od 2009.U četvrtak je cijena Podravke došla do 498 kuna, što je najveća razina u posljednjih deset godina, a od 17. rujna, kada je cijena bila 410 kuna, ostvaren je ukupni promet dionicom od 17 milijuna kuna.

Pritom je cijena u četvrtak u odnosu na prethodni dan porasla za 5,6 posto, protrgovano je sa 12.151 dionica, uz dnevni promet od gotovo šest milijuna kuna. U petak je cijena blago pala, na zaključnih 486 kuna.

Burzovni analitičari s kojima je Jutarnji list ističu kako je moguće da se dio novca "zarađen" na prodaji Kraševih dionica prelio na Podravku, ali i da se bliži vrijeme objave rezultata poslovanja kompanija u drugom tromjesečju, pa da i to može biti razlog zauzimanja "optimističkih" pozicija.

Jedna od dionica koja bilježi natprosječan rast jest i ona Petrokemije, donedavno "gubitnička", koja je nakon što su tvrtku preuzeli Ina i PPD sve češće obojena u zeleno. U ponedjeljak je njezina cijena skočila za 11,83 posto u odnosu na srijedu, na 45 kuna, uz promet 628,35 tisuća kuna.

Krajem srpnja cijena te dionice na Zagrebačkoj burzi kretala se oko 16 kuna, što znači da se od tada utrostručila, uz promete od nekoliko desetaka tisuća kuna dnevno do pola milijuna kuna.

Darko Horvat, ministar gospodarstva, nedavno je rekao da će država svoj paket prodati kad cijena bude oko 100 kuna po dionici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik