Potonulo raspoloženje investitora, BELEX indeksi skliznuli

Apatično trgovanje, slab promet i mali pad vrednosti BELEX indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 7,3 miliona dinara (62,5 hiljada evra),.

Indeks BELEX 15 je zaključen u padu za 0,2 posto na 636,18 poena, a BLELEXlajn je zabeležio zanemarljivu negativnu korekciju, spustivši se na 1.433,76 poena.

Današnji ukupan promet se, praktično, u celini pripisuje trgovanju akcijama dveju kompanija - Komercijalne banke i Naftne industrije Srbije.

Obična akcija Komercijalne banke je ojačala za oko 1,0 odsto na 2.505 dinara, i imala je ubedljivo najveći promet u vrednosti iznad 4,7 miliona dinara.

Naftna industrij Srbije je, s druge strane, bila jedini gubitnik s padom od 2,6 procenata na 554 dinara, a istrgovana je za 2,4 miliona dinara.

Akcija "Dunav osiguranja" je mirovala na 3.000 dinara, uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Trgovanje drugim akcijama je bilo izuzetno malo, a vredan pomena je još jedino podatak da je proizvođač i distributet tehničkih gasova Meser Tehnogas bio dobitnik dana, s rastom od 1,1 posto na 11.800 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržišu akcija imali udeo od 17,71 odsto, pri čemu jedva da su bili aktivni u kupovini, dok su u prodaji učestvovali sa 36,19 procenata.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik