Trgovci akcijama Amazona i Apple-a se najviše raduju sezoni Božićnog šopinga

Bez autora
Nov 24 2022

Nije bila laka godina za trgovce akcijama, sa visokom inflacijom i recesijom, investitori su prisiljeni da prodaju akcije, ali Božićna sezona obično donosi puno prazničnih obećanja za Apple i Amazon - obe kompanije imaju najbolje rezultate u tom periodu.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Amazona i Apple-a na online berzi (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Kada se kupci pripremaju za Božić, obično su ove dve kompanije na njihovoj listi: Amazon, mesto na kojem ljudi naručuju i Apple, marka koju vole da naručuju. Novi iPhone 14, trenutno vodeći proizvod Apple-a, biće veliki favorit. Apple je imao bolje rezultate od većine kompanija, a njegovi proizvodi se smatraju donekle otpornim na recesiju, no, cena njegovih akcija pala je za 17% ove godine, dok su akcije Amazona pale za 42%.

Međutim, s novim znakovima da inflacija opada i da će FED sporije podizati kamatne stope, trgovci sve više veruju da bi kraj recesije mogao biti odmah iza ugla. To je sjajna vest za obe kompanije, budući da potencijalna povećana potražnja potrošača sugeriše da je moguća korekcija cena njihovih akcija.

Prodaja na "Crni petak" pada poslednjeg petka u novembru (25. novembra), dok Cyber ponedeljak pada sledećeg ponedeljka (28. novembra) i označiće početak Božićnog šopinga na internetu. Iz tog razloga obe kompanije imaju najbolje rezultate u poslednjem tromesečju godine. Akcije Apple-a rasle su u proseku za više od 8% u četvrtom tromesečju.

Investicione banke održavaju pozitivan stav za obe akcije, s tim da JP Morgan očekuje da će akcije Apple-a skočiti na 200 dolara, dok Morgan Stanley očekuje da će akcije Amazona porasti na 140 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik