Valamar Riviera i 
sedmi put zavrijedila Dionicu godine

Bez autora
Dec 13 2018

Kombinacija rasta cijene i likvidnosti; povećanje dividende; najbrže rastuća kompanija – samo su neka od obrazloženja odluke da Valamar Riviera sedmi put bude izabrana za Dionicu godinu Zagrebačke burze. Otkako je nagrada utemeljena 2012., dobitnik u najprestižnijoj kategoriji je porečka turistička kompanija. Član Uprave Valamara Marko Čižmek osvrnuo se na stanje na domaćem tržištu kapitala koje je opisao istarskom uzrečicom “ne ide, ne ide, pa stane”. Vjerujem da svi mi dobro znamo što treba učiniti za pokretanje tržišta. Volio bih kao što smo uspjeli pokrenuti hrvatsko gospodarstvo da svi zajedno pokrenemo i hrvatsko tržište kapitala, poručio je Čižmek.

Valamar Riviera i 
sedmi put zavrijedila Dionicu godineKombinacija rasta cijene i likvidnosti; povećanje dividende; najbrže rastuća kompanija – samo su neka od obrazloženja odluke da Valamar Riviera sedmi put bude izabrana za Dionicu godinu Zagrebačke burze.

Otkako je nagrada utemeljena 2012., dobitnik u najprestižnijoj kategoriji je porečka turistička kompanija.

Ne ide, ne ide, pa stane

Član Uprave Valamara Marko Čižmek osvrnuo se na stanje na domaćem tržištu kapitala koje je opisao istarskom uzrečicom “ne ide, ne ide, pa stane”.

“Vjerujem da svi mi dobro znamo što treba učiniti za pokretanje tržišta”, kazao je Čižmek. “Volio bih kao što smo uspjeli pokrenuti hrvatsko gospodarstvo da svi zajedno pokrenemo i hrvatsko tržište kapitala”, poručio je Čižmek.

Valamar je nagradu dobio i u kategoriji dionice s najvećim prometom, a koju je primio Filip Močibob, voditelj odnosa s investitorima, rekavši kako je to pokazatelj konzistentnosti kompanije.

Što se tiče ostalih kategorija, nagrada za najveći porast cijene otišla je u ruke Atlantica. Potpredsjednik kompanije za financije Zoran Stanković je preuzimajući nagradu najavio daljnje povećanje tržišnih udjela Atlanticovih brendova.

Za najveći porast prometa nagrađena je još jedna turistička kompanija, Maistra, dok je član godine brokerska kuća Interkapital vrijednosni papiri.

Nagradom za doprinos razvoju tržišta kapitala ovjenčan je Miodrag Šajatović, glavni urednik poslovnog tjednika Lider i jedan od doajena domaćeg ekonomskog novinarstva. U govoru je Šajatović istaknuo da je 1991. bio nazočan i prvoj transakciji obnovljene Zagrebačke burze.

Nagrada Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala otišla je neprofitnoj udruzi eSTUDENT.

Ove godine prvi je puta dodijeljena i nagrada revizorske kuće PricewaterhouseCoopers (PwC) za građenje povjerenja javnosti kojoj je cilj prepoznati i nagraditi tvrtke koje se ističu kroz jasnoću i transparentnost. U procesu selekcije izlučila se jedna tvrtka kao najbolja, a to je AD Plastik.

Pod teretom Agrokora

Pitanje povjerenja na tržištu kapitala značajno narušenom aferom Agrokor dominiralo je dodjelom burzovnih nagrada. U uvodnom dijelu predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman je kazao kako puna implementacija novog Zakona o tržištu kapitala kreće u siječnju.

“U tom kontekstu imat ćemo puno promjena, a očekujem da one vrate povjerenje u hrvatsko tržište kapitala”, poručio je Žigman.

Kada je riječ o ovoj godini, ocijenio je da je ona bila pod teretom još teže 2017. godine, a kako vjeruje da će zadnji pomaci koji se tiču rješavanja problema oko koncerna Agrokor “završiti dugotrajni naporni proces koji je proizveo puno frustracija kod svih i da će dati novi impuls da ekonomija krene naprijed”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik