Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, CROBEX pao peti dan zaredom

Bez autora
Sep 05 2018

Domaće tržište kapitala je u srijedu svjedočilo negativnim promjenama dioničkih indeksa, dok se likvidnost udvostručila u odnosu na prethodni trgovinski dan. Oba indeksa, CROBEX te uži indeks CROBEX10, oslabili su blagih 0,1 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.817,7 bodova, što je njegova najniža razina u posljednjih pet tjedana. Bio je to peti uzastopni pad CROBEX-a. Od sektorskih indeksa, gubitnike su predvodili indeksi turističkog i transportnog sektora, koji su izgubili preko 1 posto na vrijednosti, dok je u zelenom zaključio jedino indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,5 posto...

Domaće tržište kapitala je u srijedu svjedočilo negativnim promjenama dioničkih indeksa, dok se likvidnost udvostručila u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Oba indeksa, CROBEX te uži indeks CROBEX10, oslabili su blagih 0,1 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.817,7 bodova, što je njegova najniža razina u posljednjih pet tjedana. Bio je to peti uzastopni pad CROBEX-a.

Od sektorskih indeksa, gubitnike su predvodili indeksi turističkog i transportnog sektora, koji su izgubili preko 1 posto na vrijednosti, dok je u zelenom zaključio jedino indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,5 posto.

Ukupan dionički promet ojačao je na 6,7 milijuna kuna, a gotovo polovinu prometa ostvarilo je samo jedno izdanje. U fokusu investitora bile su dionice Atlantic Grupe, koje su na prometu od 3,3 milijuna kuna ojačale 1,9 posto.

Više od pola milijuna kuna prometa ostvarile su još samo dionice Arena Hospitality Grupe, koje su na prometu od 899 tisuća kuna zaključile nepromijenjeno.

Među glavnim gubitnicima, od aktivnijih izdanja, našle su se dionice brodara Uljanik plovidbe i Atlantske plovidbe, koje su oslabile redom 3 posto i 1,8 posto, a loš dan imale su i dionice Valamar Riviere, čija je cijena kliznula 1 posto. Na strani dobitnika, dionice Tehnike uzletjele su 6 posto, dok su dionice Ericsson Nikola Tesle ojačale 1,4 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik