Zagrebačka burza: Tehnika dobitnica dana, turistička izdanja na meti prodaje

Bez autora
Sep 06 2018

Indeksi Zagrebačke burze danas su pali i šesti dan zaredom, a prodavatelji su se okomili na izdanja iz turističkog sektora. Promet je i dalje iznimno slab pa ponovno niti jedno izdanje nije skupilo milijunski promet. Oba su indeksa oslabila po pola postoka pa je CROBEX zaključio na 1.809,15 bodova, a CROBEX10 na 1.055,46 bodova. Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi u odnosu na jučer umanjen je za 3,9 milijuna kuna te je iznosio gotovo 3,3 milijuna kuna. Među deset najlikvidnijih, čak šest izdanja nije mijenjalo cijenu...

Indeksi Zagrebačke burze danas su pali i šesti dan zaredom, a prodavatelji su se okomili na izdanja iz turističkog sektora.

Promet je i dalje iznimno slab pa ponovno niti jedno izdanje nije skupilo milijunski promet.

Oba su indeksa oslabila po pola postoka pa je CROBEX zaključio na 1.809,15 bodova, a CROBEX10 na 1.055,46 bodova. Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi u odnosu na jučer umanjen je za 3,9 milijuna kuna te je iznosio gotovo 3,3 milijuna kuna. Među deset najlikvidnijih, čak šest izdanja nije mijenjalo cijenu.

Najlikvidnija je bila Valamar Riviera čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 863 tisuće kuna, a pojeftinile su za 1,52 posto na 38,80 kuna. U turističkom sektoru korigirana je i Arena Hospitality Grupa koja bilježi pad od 0,5 posto odnosno cijenu od 378 kuna te 205 tisuća kuna prometa. U Hrvatskoj je od siječnja do kraja kolovoza ostvareno 15,7 milijuna turističkih dolazaka što je rast od pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani, te 88,5 milijuna noćenja odnosno četiri posto više, dok je kolovoz bio tri posto bolji u dolascima i jedan posto u noćenjima, izvijestila je u četvrtak Hrvatska turistička zajednica. Kolovoški je rast, međutim, mršav - samo  tri posto više turista i jedan posto više noćenja.

Dionicama Viktora Lenca je ostvaren promet od 270 tisuća kuna, a dan su zaključile nepromijenjenom cijenom od 9,15 kuna. 

Apsolutna dobitnica dana bila je Tehnika kojoj je cijena uzletjela 28,3 posto, na 59 kuna, uz 209 tisuća kuna prometa. U očitovanju Zagrebačkoj burzi tvrde da im nisu poznate okolnosti zbog kojih bi cijena rasla. 

SN Pectinatus je zaključio cijenom od 46,00 kuna i prometom od 180 tisuća kuna. 

Hrvatski Telekom je zabilježio nepromijenjenu cijenu od 155 kuna i prometom od 146 tisuća kuna. 

Zadnja cijena izdanja SNH Alfa iznosi nepromijenjenih 61,50 kuna, a dnevni promet 129 tisuća kuna. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik