Domaća privreda najvažniji stub razvoja države

Bez autora
May 09 2024

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas na svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka, da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

Momirović je ukazao na to da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju približno 7.000 ljudi.

Ministar je istakao da je Čačak pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji i izrazio uverenje da je podrška koju država pruža našim privrednicima, ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje.

On je dodao da Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd-Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja Aerodroma „Morava“, ovaj grad je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove, kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu, pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinesemo i kvalitetnijem životu građana Srbije, zaključio je ministar.

Momirović je danas u spomen-parku „Brdo mira“ u Gornjem Milanovcu položio vence povodom Dana pobede nad fašizmom na spomen kosturnici palih boraca takovskog kraja u Drugom svetskom ratu, kao i na spomen-kosturnici Crvenoarmejaca.

Takođe, ministar je održao i sastanak sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem na kome je bilo reči o najznačajnijim infrastrukturnim projektima, kao i opšterazvojnim projektima za opštinu Gornji Milanovac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik