Konkretnija saradnja sa Gambijom na mnogim poljima

Bez autora
Feb 04 2024

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova, razvojne saradnje i dijaspore Republike Gambije Mamaduom Tangarom, koji boravi u radnoj poseti našoj zemlji.

Dačić je ocenio da su odnosi dveju zemalja tradicionalno prijateljski i izrazio nadu u to da će, nakon ove posete, otpočeti konkretnija saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, a naročito na planu ekonomije, poljoprivrede i IT sektora.

Šef srpske diplomatije je, govoreći o aktuelnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini, naglasio da je za Srbiju od izuzetnog značaja očuvanja kulturnog, istorijskog i religijskog nasleđa na Kosovu i Metohiji, što je jedno od najosetljivijih pitanja za našu zemlju i srpski narod, te da, u tom smislu, Srbija očekuje razumevanje Republike Gambije.

Mamadu Tangara je iskazao zahvalnost na prijateljskoj dobrodošlici i istakao opredeljenost Gambije za razvoj saradnje sa Srbijom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik