NAJU respektabilna institucija na međunarodnom nivou

Bez autora
Mar 21 2023

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović ukazao je danas na veliki značaj Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU) za sprovođenje reforme stručnog usavršavanja, jedne od najuspešnijih u okviru reforme javne uprave.

Martinović je, na svečanosti povodom obeležavanja pet godina rada ove institucije, izrazio zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, ističući da je Nacionalna akademija za javnu upravu za kratko vreme svojim radom i rezultatima potvrdila da je reformski proces bio dobro planiran i koordiniran.

Za ovih pet godina svoja znanja i veštine u Akademiji unapredilo je više od 60.000 polaznika. Nacionalna akademija za javnu upravu danas je prava kuća znanja svih službenika naše javne uprave i mesto na kome se neguje i širi kultura učenja, bez koje nema rasta i napretka, poručio je ministar.

On je istakao da reforma stručnog usavršavanja od početka ima veliku podršku premijerke Ane Brnabić, državnih organa i organa lokalne samouprave, a pre svega zaposlenih službenika, koji su u Nacionalnoj akademiji prepoznali potencijal za izgradnju svojih ličnih i profesionalnih kapaciteta i napredovanje u karijeri. 

Martinović je izrazio zahvalnost evropskim institucijama, školama za administraciju i donatorskoj zajednici, koji su svojim dragocenim znanjem, najboljim praksama i projektima podrške, pomogli da Akademija postane respektabilna institucija na međunarodnom nivou.

Na ovom skupu ministru Martinoviću je uručeno priznanje za podršku razvoju NAJU, a prisutnima su se obratili i ambasadorka Švedske u Srbiji Anika Ben David, regionalni direktor Fondacije Hans Zajdel za Jugoistočnu Evropu Klaus Fizinger, stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj Jakup Beriš i v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik