Promocija domaćih privrednika na američkom tržištu

Bez autora
Feb 04 2024

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika trgovine SAD za Evropu i Evroaziju Dejvidom de Falkom o osnaživanju privredne saradnje dveju zemalja i potrebi da se nivo investicija u oba pravca značajno poveća u narednom periodu.

Cvetković je izneo planove naše zemlje koji se odnose na ključne privredne projekte i posebno je apostrofirao EKSPO 2027, kao odličnu priliku za to da se u projekat uključe američke kompanije.

On je naglasio da je Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim potencijalom za investiranje, snažnom ekonomijom i spremnošću da se na konkurentan način uključi u globalno tržište, i uputio poziv američkim privrednicima da investiraju u našu zemlju.

Ministarstvo privrede nastavlja sa programima podrške za domaće i strane investitore. Zainteresovani smo za to da se aktivno uključimo u promociju domaćih privrednika na američkom tržištu. Podržaćemo naše kompanije da učestvuju na jednom od najvećih sajmova, „Selekt USA“, koji će biti održan krajem juna u Vašingtonu, poručio je ministar.

De Falko je istakao da je Srbija definitivno ekonomski hab jugoistočne Evrope i da predstavlja motor razvoja celog regiona. On je ocenio da je to jedinstvena prilika da se privuče još više američkih investicija, i dodao da će administracija SAD i dalje ohrabrivati svoje kompanije da dolaze u Srbiju.

Cvetković i De Falko su postigli saglasnost o tome da je temelj dobrih odnosa posvećenost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić izgradnji političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i promovisanje Srbije kao zemlje koja ima odličan poslovni ambijent gde su američke kompanije dobrodošle, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik