Prvi srpsko-američki ekonomski forum u Las Vegasu – podsticaj angažmanu dijaspore na jačanju odnosa

Bez autora
Dec 05 2023

Srpsko-američki ekonomski forum prvi put se održava u Las Vegasu, a otvorio ga je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Marko Đurić je u uvodnom obraćanju istakao da Srbija vidi veliki potencijal za jačanje veza sa poslovnim krugovima u američkoj saveznoj državi Nevadi koja je domaćin foruma, kao i da raširenih ruku očekuje sve partnere u realizaciji budućih uspešnih poduhvata.

Naveo je i da je ekonomska saradnja Srbije i SAD od posebnog značaja, a da se pozitivan doprinos daljem razvoju poslovnih i privrednih odnosa već reflektuje kroz same učesnike skupa, navodi se u saopštenju ambasade Srbije u SAD.

Zvaničnici savezne države Nevade i grada Las Vegasa uručili su ambasadoru Đuriću priznanje kojim se izražava zahvalnost Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu za doprinos promociji i jačanju trgovinskih, turističkih i investicionih veza, kao i sveukupne saradnje dve zemlje.

Kako se navodi, prvi Srpsko-američki ekonomski forum u Las Vegasu u organizaciji Strateške evropsko-američke lige (SEAL) održan je na temu podsticaja angažmana dijaspore na jačanju bilateralnih ekonomskih odnosa.

Pored predstavnika Privredne komore Srbije, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, BIO4 Kampusa i Niškog klastera naprednih tehnologija, događaj je okupio predstavnike američkih firmi koje su prošle godine posetile Srbiju u okviru trgovinske misije Ministarstva trgovine SAD, Američke privredne komore, srpsko-američkih kompanija, kao i brojne predstavnike srpske dijaspore iz Nevade i okolnih američkih saveznih država, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik