Uspostavljanje privredne saradnje Srbije i Malavija

Bez autora
Mar 27 2024

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa privrednom delegacijom Republike Malavi o mogućnostima za uspostavljanje privredne saradnje.

Cvetković je naglasio da je Srbija najatraktivnija investiciona destinacija u regionu i da je privukla 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija u prošloj godini.

Sagovornici su se tokom razgovora saglasili da postoje brojne oblasti i potencijali za uspostavljanje saradnje.

Cvetković je naveo da je bilo reči o različitim modalitetima za unapređenje ekonomske saradnje, a posebno se vide potencijali za transfer znanja u oblasti poljoprivredne proizvodnje, u prehrambenoj industriji i informacionim tehnologijama.

On je istakao da se Srbija, uprkos globalnim izazovima, pokazala kao pouzdan partner stranim kompanijama, ali i kao politički i energetski stabilna ekonomija koja ulaže u infrastrukturu i raspolaže značajnim prirodnim i kvalitetnim ljudskim resursima.

Predstavnici privredne delegacije Malavija upoznali su Cvetkovića sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u toj zemlji, koja se suočava sa ozbiljnom krizom izazvanom katastrofalnim poplavama.

U tom smislu, ukazali su na mogućnost da kompanije iz Srbije učestvuju u obnovi infrastrukture i privrede Malavija.

Cvetković je sagovornicima ponudio podršku ministarstva na čijem je čelu i pomoć u pronalasku adekvatnih partnera za saradnju u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik