Končar i Litostroj ugovorili isporuku opreme za hidroelektranu Brežice u Sloveniji

Bez autora
Dec 18 2013

Konzorcij Litostroj Power i KONČAR - Inženjering za energetiku i transport (KET) ugovorio je isporuku elektrostrojarske opreme za hidroelektranu (HE) Brežice u Sloveniji. Ugovor vrijedan 36,5 milijuna eura u Sevnici prekjučer su svečano potpisali Bogdan Barbič, direktor tvrtke Hidroelektrarne na spodnji Savi (HESS) te, u ime konzorcija, Drago Fabijan, direktor Litostroj Powera. HE Brežice bit će peta hidroelektrana na donjem toku Save s instaliranom snagom od 50,7 MW te planiranom prosječnom godišnjom proizvodnjom od 168 GWh. Za HE Brežice KONČAR će proizvesti i isporučiti tri generatora pojedinačne snage 21,5 MVA s pripadajućim sustavima uzbuda i sustavima monitoringa. Ugovor uključuje isporuku, montažu i puštanje u rad, a osim KET-a u njemu će sudjelovati još i društva KONČAR – Generatori i motori, KONČAR – Elektronika i informatika te KONČAR – Institut za elektrotehniku.

Končar i Litostroj ugovorili isporuku opreme za hidroelektranu Brežice u SlovenijiKonzorcij Litostroj Power i KONČAR - Inženjering za energetiku i transport (KET) ugovorio je isporuku elektrostrojarske opreme za hidroelektranu (HE) Brežice u Sloveniji.

Ugovor vrijedan 36,5 milijuna eura u Sevnici prekjučer su svečano potpisali Bogdan Barbič, direktor tvrtke Hidroelektrarne na spodnji Savi (HESS) te, u ime konzorcija, Drago Fabijan, direktor Litostroj Powera.

HE Brežice bit će peta hidroelektrana na donjem toku Save s instaliranom snagom od 50,7 MW te planiranom prosječnom godišnjom proizvodnjom od 168 GWh.

Za HE Brežice KONČAR će proizvesti i isporučiti tri generatora pojedinačne snage 21,5 MVA s pripadajućim sustavima uzbuda i sustavima monitoringa. Ugovor uključuje isporuku, montažu i puštanje u rad, a osim KET-a u njemu će sudjelovati još i društva KONČAR – Generatori i motori, KONČAR – Elektronika i informatika te KONČAR – Institut za elektrotehniku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik