Norveški NBT zainteresovan za investicije u oblasti OIE

Bez autora
May 13 2021

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima norveške kompanije NBT o investicijama u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji.

Mihajlović je podsetila na to da je Srbija donela novi zakonski okvir u oblasti energetike, uključujući prvi poseban Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije.

Želimo da privučemo kvalitetne investicije u ovoj oblasti i da se projekti efikasno realizuju jer je oblast obnovljivih izvora energije veoma važna za Srbiju, kao zemlju u energetskoj tranziciji, istakla je potpredsednica Vlade.

Potpredsednik kompanije NBT Magnus Johansen rekao je da je ova kompanija, sa iskustvom na projektima vetroelektrana u Norveškoj, Ukrajini i Kini, veoma zainteresovana za ulaganje u Srbiju i da se priključila projektima vetroelektrana koje je započela kompanija „Vind vižn“.

Ambasador Norveške Jern Jelstad izrazio je nadu da će norveške kompanije, koje imaju veliko iskustvo, biti još prisutnije u Srbiji i imati značajniju ulogu u razvoju i modernizaciji energetskog sektora u našoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik