Rafinerija nafte pobrala nagrade

Bez autora
Apr 05 2010

"Rafineriji nafte" Brod, na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske", koju organizuje Privredna komora RS, u srijedu uveče u Banjoj Luci pripala je posebna nagrada za doprinos porastu fizičkog obima proizvodnje u 2009. godini, nagrada za najveći doprinos u oblasti zapošljavanja, kao i prvo mjesto u kategoriji za najznačajniju investiciju. Lani su u Rafineriji pokrenute nove linije za proizvodnju naftnih derivata, te za ovu godinu je najavljena aktivnost na povećanju kvaliteta derivata i obima proizvodnje. Ova manifestacija pokazuje da u RS postoji značajan broj privrednika i preduzeća koja uspješno posluju. Srpska je u pravo vrijeme uspjela da realizuje neke od krupnih investicija kao i mjere za suzbijanje posljedica ekonomske krize.

Rafinerija nafte pobrala nagrade"Rafineriji nafte" Brod, na tradicionalnoj manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske", koju organizuje Privredna komora RS, u srijedu uveče u Banjoj Luci pripala je posebna nagrada za doprinos porastu fizičkog obima proizvodnje u 2009. godini, nagrada za najveći doprinos u oblasti zapošljavanja, kao i prvo mjesto u kategoriji za najznačajniju investiciju.

Direktor "Rafinerije nafte" Brod Aleksandar Litvinjenko rekao je da su lani u Rafineriji pokrenute nove linije za proizvodnju naftnih derivata, te za ovu godinu najavio aktivnosti na povećanju kvaliteta derivata i obima proizvodnje.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac kazao je da ova manifestacija pokazuje da u RS postoji značajan broj privrednika i preduzeća koja uspješno posluju. Dodao je da je Srpska u pravo vrijeme uspjela da realizuje neke od krupnih investicija kao i mjere za suzbijanje posljedica ekonomske krize.

Predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić istakao je da je, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi, privreda RS u brojnim segmentima pokazala vitalnost i uspjehe.

Prvo mjesto u kategoriji velikih privrednih društava pripalo je tvornici keksa "Mira" iz Prijedora, za najuspješnije srednje privredno društvo proglašena je banjolučka  firma "Lanako", a prvo mjesto za najuspješnije malo privredno društvo pripalo je preduzeću "Mlin Pavlović" iz Bijeljine.

U sektoru bankarstva najuspješniji su bili "Nova banka" AD Banja Luka, "NLB Razvojna banka" AD Banja Luka i "Bobar banka" iz Bijeljine. Nagrade za najuspješnija novoosnovana preduzeća dodijeljena su "Mljekari Pađani" iz Bileće, "Metal tehnici" iz Dervente i preduzeću "Tisa mod" iz Zvornika.
Izvoznici

Priznanja u kategoriji izvoznika finalnih proizvoda pripala su banjolučkoj firmi "SHP Celex", "Mlijekoproduktu" iz Kozarske Dubice i preduzeću "Sanino" iz Dervente.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik