31. maja isplata obveznica serije A 2010

Bez autora
May 24 2010

Isplata obveznica Republike Srbije - serije A 2010, emitovanih po osnovu stare devizne štednje, počinje 31. maja 2010. godine, preko banaka u okviru čijih računa se vode vlasnički računi hartija od vrednosti imaoca obveznica.Sredstva za isplate dospelih obveznica obezbeđena su u Budžetu Republike Srbije. Isplata obveznica vrši se u evrima ili na zahtev vlasnika u dinarskoj protivvrednosti, u visini iznosa registrovanog na pojedinačnim vlasničkim računima. Oni vlasnici, koji do sada to nisu učinili, mogu naplatiti i dospele obveznice iz prethodnih godina.

31. maja počinje isplata obveznica serije A 2010 po osnovu stare devizne štednjeKako je saopštila Narodna banka Srbije, isplata obveznica Republike Srbije - serije A 2010, emitovanih po osnovu stare devizne štednje, počinje 31. maja 2010. godine, preko banaka u okviru čijih računa se vode vlasnički računi hartija od vrednosti imaoca obveznica. Sredstva za isplate dospelih obveznica obezbeđena su u Budžetu Republike Srbije.

Isplata obveznica vrši se u evrima ili na zahtev vlasnika u dinarskoj protivvrednosti, u visini iznosa registrovanog na pojedinačnim vlasničkim računima. Oni vlasnici, koji do sada to nisu učinili, mogu naplatiti i dospele obveznice iz prethodnih godina.

Što se tiče pravnih i fizičkih lica, koja su obveznice stekli u procesu trgovanja, sredstva na njihove namenske novčane račune preneće Centralni registar depo i kliring hartija od vrednosti a.d. Beograd, preko članova koji vode vlasničke račune zakonitih imalaca obveznica.

One štediše koje još uvek nisu izvršile konverziju svoje devizne štednje u obveznice, mogu to učiniti na šalterima banaka kod kojih je položena štednja, odnosno, koje servisiraju štednju banaka u likvidaciji i stečaju.

Konverzija devizne štednje i isplata dospelih obveznica štedišama Jugobanke Jugbanke a.d. Kosovska Mitrovica  vrši se preko Eurobank EFG ad Beograd, u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije, od 6. aprila 2004. godine.

Donosioci materijalnih obveznica SRJ i kupona sa tih obveznica, mogu ih naplatiti na šalterima banaka koje su imale staru deviznu štednju, u rokovima dospeća 1.7. i 28.12., ili obveznice SRJ - serije B mogu zameniti u elektronske obveznice Republike Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik