APR-u dostavljeno 268.056 finansijskih izveštaja za 2019.

Bez autora
Aug 05 2020

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) obaveštava korisnike da je 4. avgusta završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu i da je u propisanom roku dostavljeno ukupno 268.056 izveštaja.

Svi obveznici koji iz nekog razloga nisu dostavili redovni godišnji finansijski izveštaj za 2019. godinu u propisanom roku, mogu ga dostaviti agenciji sa zakašnjenjem, najkasnije do 31. decembra 2020. godine, uz plaćanje naknade za javno objavljivanje, uvećane po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Obveznici, čiji su redovni godišnji finansijski izveštaji za 2019. godinu javno objavljeni kao ispravni, a koji naknadno utvrde materijalno značajne greške, do kraja 2020. godine mogu da izvrše zamenu tih izveštaja, kao i zamenu odgovarajuće dokumentacije objavljene uz te izveštaje.

Takođe, Agencija za privredne registre obaveštava sva matična pravna lica koja imaju obavezu sastavljanja i dostavljanja konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu, za ekonomsku celinu, da rok za dostavljanje tih izveštaja ističe 3. septembra 2020. godine. Do sada je dostavljeno 138 ovih izveštaja.

Sve informacije o načinu dostavljanja svih vrsta izveštaja i njihove zamene dostupne su na internet stranici Agencije za privredne registre, na stranici „Finansijski izveštaji“ – „Uputstva za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu“ – „Vrste izveštaja za 2019 i njihova sadržina“, odnosno „Zamena javno objavljenih finansisjkih izveštaja i dokumentacije“.

Za dodatna pitanja i objašnjenja na raspolaganju je imejl finizvestaji@apr.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik