Berza otpada na sajtu beogradske komore

Bez autora
May 26 2010

Privredna komora Beograda predstavila je danas svoju novu uslugu, Berzu otpada, koja je namenjena privrednicima iz regiona, koji će moći besplatno da je koriste.Berza postavljena na sajtu i omogućujuje pretraživanje i prijavljivanje oglasa, a sledeći korak je povezivanje sa inostranim berzama otpada i prevod na engleski jezik. Od ukupnog otpada 78 odsto može da se vrati u prerađivački proces, a u Srbiji se sada koristi svega dva odsto otpada koji je moguće reciklirati.

Berza otpada na sajtu beogradske komorePrivredna komora Beograda predstavila je danas svoju novu uslugu, Berzu otpada, koja je namenjena privrednicima iz regiona, koji će moći besplatno da je koriste.

Vera Tošić iz Centra za ekologiju rekla je da je Berza postavljena na sajtu i omogućujuje pretraživanje i prijavljivanje oglasa, a sledeći korak je povezivanje sa inostranim berzama otpada i prevod na engleski jezik.

Ona je ukazala da od ukupnog otpada 78 odsto može da se vrati u prerađivački proces, a da se u Srbiji sada koristi svega dva odsto otpada koji je moguće reciklirati.

Ekološki projekat beogradske komore zamišljen je kao mesto na kome se susreću ponuda i tražnja svih vrsta otpadnih materijala, odnosno sekundarnih sirovina, a berza je već izazvala interesovanje u okolnim zemljama, pa su vest o njoj već objavili mediji u Puli.

Berza je rađena u skladu sa zakonodavstvom EU, svi oglasi koji se objavljuju biće verifikovani, a u saradnji sa ministarstvom zaštite životne sredine, kasnije će se preći i na sertifikaciju korisnika .

U početku na sajtu neće biti objavljivane cene, dok se ne bude prijavilo dovoljno korisnika, ali kasnije će i one biti navedene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik