Dodeljene nagrade "Beogradski pobednik"

Bez autora
May 20 2010

Privredna komora Beograda uručila je tradicionalne godišnje nagrade "Beogradski pobednik" za najuspešnija privredna društva, preduzetnike i pojedinice za 2009. godinu.Na skupu u Centru "Sava" nagrada za životno delo uručena je predsedniku kompanije "Simpo" Draganu Tomiću, dok je priznanje "Poslovni čovek godine" pripalo vlasniku "MK grupe" Miodragu Kostiću. Nagrada "Poslovna žena godine" uručena je predsednici Izvršnog odbora banke "Inteza" Draginji Đurić, a godišnje nagrade za ostvarene rezultate u privređivanju dobilo je osam preduzeća i institucija.

Dodeljene nagrade "Beogradski pobednik"Tradicionalne godišnje nagrade "Beogradski pobednik" uručene najuspešnijim privrednim društvima, preduzetnicima i pojedincima za 2009. godinu.

Privredna komora Beograda uručila je tradicionalne godišnje nagrade "Beogradski pobednik" za najuspešnija privredna društva, preduzetnike i pojedinice za 2009. godinu.

Na skupu u Centru "Sava" nagrada za životno delo uručena je predsedniku kompanije "Simpo" Draganu Tomiću, dok je priznanje "Poslovni čovek godine" pripalo vlasniku "MK grupe" Miodragu Kostiću.

Nagrada "Poslovna žena godine" uručena je predsednici Izvršnog odbora banke "Inteza" Draginji Đurić, a godišnje nagrade za ostvarene rezultate u privređivanju dobilo je osam preduzeća i institucija.

To su kompanija "VIP mobile", Rudarski basen "Kolubara", "Jugohemija A.D", preduzeće "Polimark" i kompanija "Bambi -Banat".

To priznanje pripalo je i Agenciji za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, preduzeću "Milšped" i preduzetniku Savi Petroviću.

Godišnja nagrada - plaketa za lični doprinos i unapređenje poslovanja u delatnosti kojoj pripadaju pripalo je farmaceutskoj kompaniji "Galenika", ansamblu "Kolo" i RTV "Studio B".

Dodeli renomiranih priznanja prisustvovali su brojni domaći i strani privrednici, predstavnici diplomatskog kora, grada Beograda, Vlade Srbije kao i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je čestitao svim laureatima.

Privrednici doprineli boljoj budućnosti Srbije


Dačić je naglasio da su svi dobitnici, u svojim oblastima privređivanja, osim za sebe i svoje kompanije uspešnim radom doprineli i boljoj budućnosti građana Srbije.

Ministar je podsetio da je u uslovima svetske ekonomske krize Vlada Srbije donela paket mera usmeren i ka očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mesta, a čijoj realizaciji su doprineli i večerašnji laureati.

Dačić je istakao i da je cilj Vlade da uz sve teškoće, Srbija bude veliko gradilište, podsetivši na niz aktuelnih i planiranih investicija, posebno u infrastrukturu i energetiku.

Predsednik privredne komore Beograda Milan Janković je takođe čestitao svim laureatima na dobijenom priznanju, ukazavaši na značaj glavnog grada Srbije i kao tržišta i kao pokretača razvoja u celoj zemlji.

Ministar je naveo da je Beograd jedno od najboljih tržišta u jugoistočnoj Evropi, ali i da "očekujemo da bude i motor, zamajac razvoja i oporavka cele Srbije".

Godišnje nagrade "Beogradski pobednik" se dodeljuju od 1985. godine i do sada je to ugledno priznanje ponelo 140 privrednih subjekata, veliki broj preduzetnika i 20 pojedinaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik