Fortenova prodaje poljoprivredni biznis

Bez autora
Mar 28 2024

Fortenova nastavlja s procesom prodaje svog poljoprivrednog biznisa, nakon što je tvrtka Ledo bila prodana u rujnu 2021. godine.

Tako smo doznali kako su tri tvrtke zainteresirane za kupovinu Vupika, PIK-a Vinkovci i Belja, a to su – Žito, Osatina Grupa i Mészáros Grupa. O cijelom procesu su se ovog četvrtka oglasili i iz Fortenove.

– Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje poslovnog područja poljoprivrede i obavila dodatne razgovore s ponuđačima, Fortenova grupa je pozivom određenom broju odabranih ponuđača na nastavak sudjelovanja u procesu obavljanjem dubinskog snimanja poslovanja odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka potencijalne prodaje, objavljeno je iz tvrtke ovog četvrtka – objavljeno je, piše Večernji list.

Iz Fortenove su također poručili kako njihove tvrtke imaju velik značaj u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj. Kada je riječ o postupku odabira strateškog partnera, on će, kao i u slučaju prodaje poslovnog područja zamrznuta hrana, biti usmjeren na one koji će, osim plaćanja fer cijene, dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i  tradicije poljoprivredne proizvodnje, objavila je tvrtka.

– Zadovoljni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera. Iako sada ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju strateškog partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe – objavili su. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik