Glasanje za ćirilični domen Srbije otvoreno do 10. jula

Bez autora
May 12 2010

Srpska ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić pozvala je danas građane Srbije da učestvuju u izboru čiriličnog internet domene za Srbiju. Građani mogu da glasaju za jedan od četiri predloga - SRB, SB, SRBIJA ili RSB na stranici Registra nacionalnog internet domena i časopisa Mikro.Glasanje će biti otvoreno do 10. jula, a potrebno je da se najmanje 8.000 građana Srbije izjasni o predlozima za ćirilični domen...

Glasanje za ćirilični domen Srbije otvoreno do 10. julaSrpska ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić pozvala je danas građane Srbije da učestvuju u izboru čiriličnog internet domene za Srbiju.

Matićeva je agenciji Beta kazala da građani mogu da glasaju za jedan od četiri predloga - SRB, SB, SRBIJA ili RSB na stranici Registra nacionalnog internet domena (www.glasanje.rnids.rs) i časopisa Mikro (www.mikro.rs). "Glasanje će biti otvoreno do 10. jula, a potrebno je da se najmanje 8.000 građana Srbije izjasni o predlozima za ćirilični domen", kazala je ona i pozvala građane da glasaju kako bi što pre dobili ćirilični domen.

Matićeva je navela da se može glasati po jednom sa jednog kompjutera i dodala da su predlozi za ćirilični domen izabrani posle stručne rasprave u skladu sa pravilima svetske organizacije za upravljanje internetom.

Ćirilicni domen je postao realna mogućnost od 2009. godine, kada je Internet korporacija za dodelu imena i brojeva započela ubrzano uspostavljanja nacionalnih domena za države koje koriste nelatinična pisma. Internet domen za Srbiju, odnosno tekstualna oznaka kojom se završava internet adresa, je .rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik