Ministarstvo inostranih poslova: Na otpremnine potrošeno više od milion KM za osam godina

Bez autora
Jun 01 2020

Odlazak u penziju 95 radnika Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara tokom proteklih osam godina budžetske korisnike ove zemlje koštao je gotovo 1.020.000 KM, navodi se u odgovoru iz ove institucije poslaniku SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saši Magazinoviću, koji je zatražio ove podatke.

Magazinović je zatražio podatke o tome koliko je zaposlenih u institucijama BiH tokom proteklih osam godina ostvarilo pravo na penziju i kolike su otpremnine koje su penzionisanjem dobili.

Najviše zaposlenih iz Ministarstva inostranih poslova u penziju je otišlo 2015. godine, kada je penzionisano 18 radnika koji su na ime otpremnina dobili više od 201.200 KM.

Najmanje penzionisanih u ovoj instituciji bilo je prošle godine, kada je u penziju otišlo sedam radnika koji su na ime otpremnina naplatili 84.277 KM.

Prema podacima Ministarstva inostranih poslova, najveću otpremninu prilikom odlaska u penziju dobili su još 2012. godine Zlatko Dizdarević i Jakov Finci, koji su inkasirali po 15.063 KM, dok su najmanje otpremnine iznosile 4.596 KM.

Otpremnine u Ministarstvu inostranih poslova uglavnom su iznosile više od 10.000 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik