Najviše žalbi na tehničke proizvode

Bez autora
May 10 2010

Centar za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine primio je za mesec dana rada 368 pritužbi gradjana, a najviše se odnosi na neispravne tehničke proizvode. Od 368 žalbi, 123 se odnosilo na ostvarivanje prava iz garancije.Rešeno je 280 poziva, što znači da se potrošač nije ponovo javio, nakon što je dobio savet u Centru kako da ostvari svoja prava. Gradjani mogu da traže savet besplatnim pozivom na broj 0800-103-104...

Najviše žalbi na tehničke proizvodeCentar za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine primio je za mesec dana rada 368 pritužbi gradjana, a najviše se odnosi na neispravne tehničke proizvode.

Koordinator Centra Dušica Đorđević izjavila je da se od 368 žalbi, 123 odnosilo na ostvarivanje prava iz garancije.

Kako je rekla, rešeno je 280 poziva, što znači da se potrošač nije ponovo javio, nakon što je dobio savet u Centru kako da ostvari svoja prava.

Đorđević je objasnila da gradjani mogu da traže savet besplatnim pozivom na broj 0800-103-104.

"Potrošač nazove, mi mu kažemo da se javi kasnije i onda mu damo savet šta da radi", navela je Djordjević.

Kako je rekla, nekada se problem potrošača prosledjuje organizacijama potrosaca, a ako je veći problem, može da se pošalje i tržišna inspekcija.

Đorđević je rekla i da je nekoliko slučajeva upućeno u Centar za medijaciju, kako bi se rešio vansudskim poravnanjem, jer je potrošački spor male vrednosti i retko ko će ići na sud.

Prvi Centar za zaštitu potrošača u Srbiji, u kome gradjani mogu da dobiju pomoć pri rešavanju potrošačkih problema, otvoren je 18. marta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik