Novi Sad doneo nove mere za pomoć privredi: Popusti na takse i firmarine do kraja godine

Bez autora
Aug 12 2020

Grad Novi Sad usvojio je novi paket mera za pomoć privredi, a koje će važžiti do kraja ove godine.

Novim paketom mera, za koje je iz budžžeta izdvojeno milion i stotinu hiljada evra, obuhvaćeno je 5.667 pravnih lica, odnosno svaki peti privrednik u Novom Sadu, izjavio je danas gradonačelnik Milošš Vučević na konferenciji za novinare.

"Imali smo proletos paket mera od gotovo dva miliona evra, a sada drugi paket, koji vam danas predstavljamo, iznosi oko dodatnih milion i stotinu hiljada evra, a kada na to dodate i ono što držžava daje, to je vrlo konkretna i solidna pomoć", rekao je Vučević.

Taj novi paket mera pomoći Grada privredi od 122,5 miliona dinara podrazumeva, između ostalog, vanredne popuste od 50 odsto ugovorene vrednosti zakupa za sve zakupce kod Uprave za imovinu (nekadašnji Poslovni prostor) za avgust i septembar, s tim ššto će sve mere biti produžžene do kraja godine, jer mora postojati i skupšštinska odluka, koja će biti doneta po konstituisanju novog saziva.

Sledeći vanredni popust od 50 odsto odnosi se na zakup poslovnog prostora na Spensu, zatim isti popust za sve zakupce poslovnog prostora, odnosno zemljiššta za postavljanje manjih montažžnih objekata, sve rezervacije, zakupi tezgi, akontacije za Kvantaššku pijacu kod JKP Tržžnica.

"Oslobađa se plaćanja u visini od sto odsto vrednosti zakupa zakupaca poslovnog prostora bioskopa, konkretno bioskopa Arena koji je u vlasnišštvu Grada, od avgusta do kraja godine. Oslobađa se zakupa od sto odsto taksi za plaćanje zakupa za letnje i zimske baššte, kioske, uređaje za kokice od oktobra do decembra", naveo je Vučević.

Oslobođeni su plaćanja takse od 100 odsto takse za isticanje firme, tzv. firmarina za bioskope, hotelijerstvo, smešštaje, kao i 100 odsto za isticanje firme za turističke agencije od oktobra do kraja godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik