Otvoren Sajam auto komponenti

Bez autora
May 19 2010

Danas je u Kragujevcu na Šumadija sajmu otvoren Prvi međunarodni sajam proizvođača auto-komponenti jugoistočne Evrope. Sajam auto komponenti okupio je ne samo proizvođače, već i dobavljače, kupce i menadžere, kao i korisnike usluga u proizvodnji, održavanju i servisu automobila i komercijalnih vozila.Ovo je i prilika firmama da pronađu strateške partnere, u oblasti finansija, know-how, ili proširenja tržišta. Cilj organizovanja sajma je formiranje platforme za komercijalizaciju proizvođača autokomponenti sa područja zapadnog Balkana i njihovu integraciju - najpre međusobnu, a potom u svetsku autoindustriju.

Otvoren Sajam auto komponentiDanas je u Kragujevcu na Šumadija sajmu otvoren Prvi međunarodni sajam proizvođača auto-komponenti jugoistočne Evrope.

Sajam auto komponenti okupio je ne samo proizvođače, već i dobavljače, kupce i menadžere, kao i korisnike usluga u proizvodnji, održavanju i servisu automobila i komercijalnih vozila. Ovo je i prilika firmama da pronađu strateške partnere, u oblasti finansija, know-how, ili proširenja tržišta.

Cilj organizovanja sajma je formiranje platforme za komercijalizaciju proizvođača autokomponenti sa područja zapadnog Balkana i njihovu integraciju - najpre međusobnu, a potom u svetsku autoindustriju.

“SEE Auto Compo Net 2010” organizovali su Regionalna privredna komora Kragujevac - Centar izvrsnosti autoindustrije zapadnog Balkana i Šumadija sajam, a pokrovitelji te sajamske manifestacije su Privredna komora Srbije, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, grad Kragujevac i SECEP.

Među učesnicima sajma, najavljeni su i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, autoklastera Slovenije i Makedonije, Automobilskog klastera Srbije i Vanjsko-trgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Sajam proizvođača autokomponenti jugoistočne Evrope izabran je kao najznačajniji događaj u nizu manifestacija u Srbiji u okviru “Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća”.

Sajam u Kragujevcu potvrđuje da je decentralizacija u Srbiji i na Balkanu moguća, jer su jednu lokalnu poslovnu inicijativu podržali i Srbija i države Balkana, ali i evropske institucije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik