Profit UniCredit banke povećan 42 odsto

Bez autora
Jul 07 2010

UniCredit banka u Srbiji je na kraju prvog kvartala ove godine ostvarila profit od oko 942 miliona dinara, 42 odsto više nego u istom periodu lane. Ukupna aktiva banke je na kraju marta 155 milijardi dinara, 82 odsto veća nego u istom periodu 2009.Ta banka zauzela je četvrtu poziciju u bankarskom sektoru Srbije i dostigla tržišno učešće od 6,9 odsto zahvaljujući dobrim rezultatima u poslovanju prema nivou bilansne aktive...

Profit UniCredit banke povećan 42 odstoUniCredit banka u Srbiji je na kraju prvog kvartala ove godine ostvarila profit od oko 942 miliona dinara, 42 odsto više nego u istom periodu lane.

Ukupna aktiva banke je na kraju marta 155 milijardi dinara, 82 odsto veća nego u istom periodu 2009, saopštila je ta banka.

Klaus Priveršek, predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke, rekao je da je ta banka zauzela četvrtu poziciju u bankarskom sektoru Srbije i dostigla tržišno učešće od 6,9 odsto zahvaljujući dobrim rezultatima u poslovanju prema nivou bilansne aktive.

“Nastavljamo da investiramo u razvoj i unapređenje poslovanja u Srbiji, što smo i dokazali u prvom kvartalu ove godine dodatnim povećanjem kapitala od 25 miliona evra”, rekao je on.

Ukupan iznos odobrenih kredita UniCredit banke u Srbiji je na kraju marta ove godine dostigao 90,76 milijardi dinara, 55 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a depoziti su povećani na 85,82 milijarde dinara, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik